För par

Allt fler par inser nyttan och nöjet i att använda sexleksaker, antingen under förspelet eller som en del av själva akten. Det finns massor med roliga leksaker som går att använda antingen tillsammans eller för att tillfredsställa sin partner. Den som är öppen för BDSM (bondage, dominans/underkastelse, sadism/masochism o.s.v.) har också en drös med roliga attiraljer att utforska! Sexleksaker är ett utmärkt sätt att höja ett redan välfungerande sexliv till nya nivåer, och det finns något att hämta för de allra flesta.

Vidga era vyer

Det finns många sätt man kan piffa till sitt sexliv. Varför inte prova en ny ställning eller att ha sex i duschen? Ett extra handtag i duschen kan underlätta något enormt, och olika möbler möjliggöra ett bekvämt utforskande av nya ställningar och vinklar. En kilformad kudde under svanken eller en hel sexgunga som hängs upp i taket eller på sovrumsdörren kan exempelvis underlätta åtkomsten av G-punkten men också frigöra en hand eller två för att smeka och ta på varandra. Det kan också bidra till att man orkar hålla på längre, när kroppen kan slappna av med stöd av möbeln

För den äventyrlige kan det också vara intressant att kika på lättare bondageredskap såsom handbojor och ögonbindlar, eller varför inte halsband med koppel? BDSM handlar om lyhördhet för varandras behov, samtycke och tillit – sådant som är självklart i välmående relationer. Olika sorters beröring kan också fungera eggande, varför inte variera mellan att lätt smiska med en flogger och att smeka ömt? Lätt smärta framkallar hormoner som ökar på välbefinnandet, och för vissa fungerar det upphetsande. Att bedöva ett sinne med hjälp av exempelvis en ögonbindel sägs ju förstärka resterande sinnen, hur skulle det kunna kännas?

Dildos och vibratorer

Dildos och vibratorer är troligen det de flesta förknippar med ordet “sexleksaker”. Vibratorer kan vara trevligt att använda på olika delar av kroppen, både för avslappning och upphetsning. En vibrator kan hjälpa till att förstärka orgasmer, vissa upplever också att de lättare får multipla orgasmer med hjälp av en vibrator. För paret som vill prova på dubbelpenetration men av olika anledningar inte vill eller kan involvera ytterligare personer i sitt sexliv, kan en dildo eller analplugg vara ett alternativ.

Dildos och vibratorer finns i en mängd olika storlekar, former och material. Vissa föredrar leksaker som påminner om naturliga penisar, i hudliknande material och med tydliga ådror. Andra föredrar flexibla jellymaterial eller dildos i glas, som går att kyla eller värma för olika effekter. Oavsett material är det viktigt att ta hand om sina leksaker och göra rent dem efter varje användning. De flesta leksaker blir också roligare med lite glidmedel, men det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och använda rätt sorts glidmedel – silikon och olja kan lösa upp och förstöra vissa material.

Shoppa leksaker tillsammans

Den viktigaste nyckeln till ett fungerande sexliv är kommunikation. Det är oerhört viktigt att prata om gränser och samtycke, men kan också vara givande att prata om drömmar och fantasier. Varför inte surfa runt lite tillsammans och se vad ni hittar? Är ni lite blyga för varandra? Ibland kan det underlätta att tillsammans titta på olika leksaker och hjälpmedel, för att få igång samtalet och slippa missförstånd. Det är enkelt att klicka upp en leksak och prata om den. Vem vet, kanske leder det till några goda skratt och nyfunna leksaker?